EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Мейджи ще подобрява киселото мляко в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Мейджи ще подобрява киселото мляко в България

mail18:10 | 27.01.2011прегледи 1576 коментарикоментари 3


Ел Би Булгарикум и японската Мейджи деърийз, един от големите производители на българско кисело мляко, ще задълбочат сътрудничеството в следните основни направления:
-бъдеща инвестиция на "Мейджи" в България, съобщи икономическото министерство. В досегашната си практика на производство на кисело мляко с българската млечно-кисела бактерия в Япония, компанията разполага с богат опит и добри технологии, които може да пренесе и на българския пазар;
- съвместна работа за налагане на българското кисело мляко в други азиатски държави. Двете страни се договориха да разработят обща програма за таргетиране на нови пазари, според която да представят и наложат на пазара българското кисело мляко.
Засиленият интерес на японския бизнес към България бе отчетен и при разговорите между министър Трайков и Коичиро Фукуи, съпредседатели на японско-българския икономически съвет. Съветът обединява представители на частния бизнес от Япония и България. От японска страна членове на организацията са известни корпорации с икономически интереси в България - Мейджи деърийз, Иточу, Марубени, Мицубиши, Тошиба, Ядзаки, Кавасаки, Джапан карбон файненс, Токушукай груп и други.
Над 60 представители на японския бизнес - банки, консултантски фирми и компании от енергетиката, високотехнологичнния сектор, транспорта и други участваха в българо-японския бизнесфорум в Токио. Сред тях бяха представители на най-големите японски корпорации като Тошиба, Сумитомо, Мицубиши, Иточу и други.

 


 
Коментари
 
Л.Клаус - 21-06-2011 г. 01:18:05

Много се съмнява,но дано да е така!За толкова време малки фирмички успяха да бъдат одобрени по БДС,а голяма и просперираща фирма като ЕЛБИ–Булгарикум все още буксува на място.Коя е причината не мога и не искам да гадая,но потребитела е бил и ще бъде потърпевш от желанието за бърза печалба с не толкова качествени продукти.УСПЕХ ВСЕ ПАК!!!

Л.К. - 15-08-2011 г. 14:51:46

Те в България не успяха да наложат млечните продукти,а на чуждия пазар може би ще успеят защото хората не знаят нищо за нашето кисело мляко и ще се хванат на въдицата.Но за колко време?Ще гледаме големия срам от лакомията на някой хора.

Alex - 22-12-2011 г. 15:21:44

Киселото мляко е традиционен у нас млечнокисел продукт, любим на поколения българи. С този нов уеб сайт искаме да ви запознаем в детайли с историята, производствения процес, здравните ползи и актуалните новини за киселото мляко. Натрупването на млечна киселина променя формата на млечните белтъци и така от заквасеното мляко се получават най-разнообразни продукти – кисело мляко, сирене, кашкавал и много други. Всяка закваска съдържа различни видове микроорганизми, в различни съотношения помежду им. http://www.kiselomliako.bg/static.php?content_id=13

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039