EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Медведев отдавна гледал към Силициевата долина

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Медведев отдавна гледал към Силициевата долина

mail10:15 | 24.06.2010прегледи 799 коментарикоментари 0


Фондът за развитие на Центъра за разработване и комерсиализация на нови технологии в Скоклово край Москва и американската компания "Сиско" подписаха споразумение за сътрудничество, предаде ИТАР-ТАСС. Подписите под документа бяха поставени присъствието на президента на Русия Дмитрий Медведев.
Директорът на "Сиско" Джон Чеймбърс обяви, че е приел предложението да стане член на Съвета "Скоклово" - висшия управляващ орган на Фонда за развитие.
"Сиско" е една от най-големите компании в света, специализирана в сферата на съвременните компютърни технологии.
По време на посещението на Медведев от компанията обявиха, че имат намерение да инвестират 100 милиона долара в проекти на Скоклово, като през следващите няколко години общият обем на инвестициите на компанията в Русия ще достигне 1 милиард долара.
Според BBC Силициевата долина отдавна е обект на интерес за руския лидер. Медведев възнамерява да създаде зона със специални икономически условия в московското предградие Сколково и се надява там успешно да бъде приложен опита на Силициевата долина.
По време на краткото си посещение в Twitter Медведев си отвори собствен акаунт с името "KremlinRussia" и изпрати първото си съобщение, съобщи Асошиейтед прес.
В Пало Алто Медведев посети подразделението на руската компания Yandex в САЩ - Yandex Labs. Търсачката на Yandex е на седмо място в света по брой на обработвани запитвания.
Руският президент и пътуващата с него група висши руски представители посетиха вчера и други големи компании, намиращи се в Силициевата долина, като Google и Apple. Руската делегация бе придружавана от губернатора на щата Калифорния Арнолд Шварценегер.
   


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4169