EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ:4.5 % ръст на световната икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ:4.5 % ръст на световната икономика

mail09:15 | 08.07.2010прегледи 578 коментарикоментари 0


Световната икономика се възстановява по-бързо от очакваното, но дълговите проблеми в европейските страни са увеличили финансовия риск, съобщи Асошиейтед прес.
В разпространения днес доклад на МВФ за глобалните икономически перспективи се посочва, че през 2010 г. се очаква ръст на световната икономика с 4,5 на сто. Това е с 0,4 процентни пункта повече в сравнение с прогнозната оценка, оповестена през април.
В същото време се забелязва "рязко увеличение на риска" поради дълговата криза в Европа. Постигането на прогнозните нива на развитие според МВФ зависи от способността на европейските лидери да възстановят стабилността в своите страни.

В същото време, Международният валутен фонд (МВФ) понижи априлската си прогноза за цената на петрола през тази година от 80 долара за барел до 75,3 долара за барел, се посочва в разпространения днес доклад на фонда за перспективите на развитието на световната икономика, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Прогнозата за цената на петрола през идната година също е коригирана надолу от 83 долара за барел на 77,5 долара за барел.
Според авторите на доклада инфлационният натиск ще остане слаб, като в много развити страни се запазва актуална опасността от дефлация. Те очакват инфлацията в развитите страни да достигне 1,4 на сто, а през следващата 1,3 процента. И двете прогнози са понижени с 0,1 на сто в сравнение с априлските очаквания.
В страните с развиваща се икономика МВФ прогнозира 6,5 процента инфлация, което е с 0,1 но сто повече от прогнозата през април. За идната година очакваната инфлация в тези страни е 5 процента или с 0,3 на сто повече от априлската прогноза.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg