EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

МВФ реалистичен към дефицита на Унгария

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

МВФ реалистичен към дефицита на Унгария

mail13:00 | 21.07.2010прегледи 594 коментарикоментари 0


Международният валутен фонд (МВФ) трябва да бъде реалистичен, когато определя целевия бюджетен дефицит на Унгария за 2011 година, каза днес в телевизионно интервю заместник-председателят на управляващата партия Фидес  Лайош Коша, цитиран от Reuters.
На въпрос дали очакванията на МВФ Унгария да сведе бюджетния си дефицит от заложения за тази година 3,8 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП) до 2,8 на сто идната година са прекалено строги, Коша отговори, че "МВФ трябва да бъде внимателен и да бъде реалистичен".
МВФ и ЕС замразиха преговорите с Унгария за 20 милиарда евро, които са част от споразумението, сключено през 2008 година, тъй като не получиха достатъчно яснота за бъдещата икономическа политика на новото дясноцентристко правителство.
Унгария е първата страна членка на ЕС, която поиска международна помощ под формата на заем от 25 милиарда евро през октомври 2008 година, тъй като бе изправена пред фалит заради външния си дълг на фона на финансовата криза.
Премиерът Виктор Орбан, който трябва днес по-късно да се срещне с германския канцлер Ангела Меркел, заяви вчера, че единственото твърдо очакване, което МВФ трябва да има според споразумението от 2008 година, е Унгария да сведе бюджетния си дефицит до 3,8 процента от БВП.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg