EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лондон се подготвя за напускане

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лондон се подготвя за напускане

mail17:43 | 04.10.2016прегледи 695 коментарикоментари 0


Британският министър на финансите Филип Хамънд заяви, че икономиката на страната ще се сблъска със сътресения, докато правителството преговаря условията по напускане от ЕС. „Ще трябва да очакваме сътресения, докато преминаваме през преговорния процес и ще има период от няколко години, в които бизнесът ще бъде несигурен за окончателното състояние на отношенията ни с ЕС и по време на този период ще трябва да подкрепяме икономиката“, заяви Хамънд. Той добави, че иска да види споразумение за Брекзит, според което да има максимален достъп за британските компании в единния пазар на ЕС , като същевременно правителство ще трябва да контролира границите на страната.
„Според данните от първата половина на годината икономиката ни работи с оценка осем от 10 с високи равнища на заетост, силен растеж и здрави основи“, заяви Хамънд. „Разбира се, пред нас стоят дългосрочни предизвикателства. Ние все още имаме ниска продуктивност в сравнение с нашите конкуренти и ние имаме дефицит. Трябва да се насочим към тези въпроси“, добави той.
Според Хамънд правителството трябва да намали бюджетните разходи, освен в случай, че става дума за целеви инфраструктурни инвестиции. „Според мен има разлика между инвестиране в неща, които ще направят британската икономика по-ефективно в бъдеще като подобряването на транспортните и комуникационни системи и изразходването на средства за ежедневната дейност на правителството“, заяви Хамънд. „Трябва да сложим похлупак върху ежедневните разходи, трябва да направим правителството по рационално и ефективно, но смята, че трябва внимателно да обмислим варианта за целево инвестиране в нашата икономическа инфраструктура“, добави той.
Той заяви, че има различия между страните членки на ЕС относно позицията им относно бъдещите търговски отношения между Съюза и Великобритания. „Нека бъда ясен – не всички от останалите 27 страни членки на ЕС имат една и съща гледна точка относно това как да се продължи“, заяви Хамънд. „Има много държави, които са ни казвали в частни разговори, че желаят силни търговски връзки с Великобритания“, добави той./ агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg