EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Личният пример – основа на КСО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Личният пример – основа на КСО

mail14:10 | 04.10.2011прегледи 441 коментарикоментари 0


В основата на корпоративната социална отговорност стои личният пример, каза днес министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов по време на откриването на кръглата маса „Международният стандарт ISO 26000 – “Ръководство за социална отговорност”. Той подчерта, че правителството има ключова роля от една страна като работодател и от друга като участник в провеждането на политиката за корпоративна социална отговорност. В семинара участват представителят на Международната организация по стандартизация (ISO) Мартин Нойрайтер и Ирен Дабижева, изпълнителен директор на Българския институт за стандартизация.
Социалната отговорност изисква всяка обществена дейност да бъде планирана и осъществявана, като се дава сметка за цената, която ще трябва да плати всеки от нас, заяви министър Младенов. Той акцентира върху важността от въвеждането на международния стандарт за социална отговорност в цялата държавна администрация като добър начин да се стимулира въвеждането на стандартите и от социалните партньори.
99 страни участваха в разработването на новия стандарт за социална отговорност ISO 26000, съобщи Мартин Нойрайтер. Корпоративната социална отговорност се основава на здравия разум, а спазването на принципите прави работата в организациите по устойчива. КСО е инвестиция, а не разход, допълни той. Международният стандарт ISO 26000 не е технически, а е насочен към изпълнението на конректни процеси и процедури. Той е предназначен за всички организации, учреждения и фирми без значение броя на служители, акцентира Мартин Нойрайтер по време на изказването си.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg