EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади убит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лидерът на ИДИЛ Абу Бакр ал Багдади убит

mail15:22 | 14.06.2016прегледи 821 коментарикоментари 0


Лидерът на организацията "Ислямска държава" Абу Бакр ал Багдади е бил убит при въздушен удар, нанесен в Сирия от многонационалната коалиция, предаде ТАСС, като се позова на британския в. "Дейли мирър".
  Британският вестник пише, че в новинарската агенция "Амак", свързана с терористичната организация, се е появило съобщение, в което се казва: "Абу Бакр ал Багдади е бил убит в удар на коалиционните сили в Ракка, нанесен в петия ден от Рамадана".
    Друг източник пък съобщава, че Ал Багдади е бил убит в района на Мосул, в Ирак, допълва вестникът. Изявление на иракските сили за сигурност гласи: "Иракски самолет порази конвой, с който Ал Багдади е пътувал за Кербала, за да присъства на среща с терористичните лидери от ИД".
    Миналата седмица иракският телевизионен канал "Ас Сумария" съобщи, че Ал Багдади и членове от неговото обкръжение са били ранени при въздушен удар на коалицията срещу един от командните центрове на групировката в Ирак, недалеч от сирийската граница. Тогава коалицията не можа да потвърди това съобщение.
    В миналото няколко пъти се появяваха съобщения за ликвидиране или раняване на Ал Багдади, но те се оказаха неверни.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg