EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Лек ръст на бизнес климата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Лек ръст на бизнес климата

mail13:40 | 28.11.2016прегледи 1468 коментарикоментари 0


През ноември общият показател на бизнес климата се повишава с 0,6 пункта в сравнение с октомври, което се дължи на подобрения бизнес климат в промишлеността и търговията на дребно, съобщи Националният статистически институт.
Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" нараства с 1,9 пункта спрямо предходния месец в резултат на подобрените оценки и очаквания на промишлените предприемачи за бизнес състоянието на предприятията.
Показателят "бизнес климат в строителството" се понижава с 4 пункта, което се дължи на по-неблагоприятните оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията. По тяхно мнение получените нови поръчки през последния месец намаляват, като и очакванията им за строителната активност през следващите три месеца са песимистични.
"Бизнес климатът в търговията на дребно" нараства с 3,2 пункта в сравнение с октомври в резултат на по-оптимистичните оценки и очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията. Мненията им за обема на продажбите през последните три месеца, както и очакванията им за следващите три месеца обаче са по-неблагоприятни.
През ноември съставният показател "бизнес климат в сектора на услугите" остава приблизително на нивото си от предходния месец. Оценките и очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията се изместват към по-умерените мнения. Същевременно прогнозите им за търсенето на услуги през следващите три месеца се подобряват.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990