EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КТ "Подкрепа" се оттегля НСТС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КТ "Подкрепа" се оттегля НСТС

mail12:15 | 18.11.2013прегледи 835 коментарикоментари 0


КТ "Подкрепа" се оттегля от Националния съвет за тристранно сътрудничество, поради отсъствието на съдържателен диалог по основните проблеми на обществото - бедност, безработица, трудови права, разпад в ключови системи /икономика, енергетика, здравеопазване/, корупция, борба с монополите. Това се посочва в декларация на Конфедеративния съвет на синдиката.
КТ "Подкрепа" ще излъчи свои представители за съставяне на контактна група с протестиращите студенти и граждански организации за продължаване на диалога по определяне на целите и параметрите на бъдещото сътрудничество. От синдиката настояват основните политически партии да се споразумеят в най-кратки срокове за дата за провеждане на избори за Велико Народно събрание с единствена цел съставяне на нова Конституция. Само така може да се свали общественото напрежение и да се очертае ясна перспектива пред българското общество.
Очевидна е необходимостта от нов обществен договор, предвид пълния крах на държавността през периода на действие на сегашната Конституция, пише в декларацията. От КТ "Подкрепа" призовават протестиращите и полицията да не се поддават на провокации, с цел избягване на излишно насилие. Те отбелязват, че прекомерното концентриране на полицейски  сили в столицата и на южната ни граница, оставя беззащитно населението на останалата част от България. Според тях е дошло времето автентични неполитически субекти, които не са свързани с олигархични кръгове и чужди на България интереси, да изработят своеобразна Харта, в която да залегнат основните постулати и принципи, върху които да се изгради бъдещият обществен договор с особен акцент върху гражданските и трудовите права, изборите, съдебната система, обществения контрол, местната власт.
Пълната деградация на сегашния политическия елит в България явно не може да се преодолее само с митинги и шествия в столицата, предвид на което регионалните структури на Конфедерацията на труда "Подкрепа" се ангажират да поемат ролята на координатор и катализатор на общественото недоволство извън София, пише в декларацията.

 


Тагове: Подкрепа, НСТС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg