EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Косово: Цени на дизела и градския транспорт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Косово: Цени на дизела и градския транспорт

mail18:09 | 12.04.2023прегледи 893 коментарикоментари 0


През последните месеци цената на горивата в Косово започна да намалява, но цената на билетите за градския транспорт остава същата, предаде за БТА агенция КосоваПрес. Преди година автобусните билети в цялата страна се увеличиха поради увеличението на цената на дизела до 1,90 евро в резултат на руската инвазия в Украйна.

Според пътуващите в различни части на Косово намаляването на цената на дизела трябва доведе и до намаляване на цената на билетите.

Освен това лидерите на Асоциацията на петролните производители потвърдиха спада на цената на горивата и призоваха всички фирми и бизнеси да се замислят върху това.

Флорент Кучи от град Юник казва, че цената на автобусния билет от Юник до Прищина е 5 евро и че тази цена е непосилна за студенти.

„Цената на автобусните билети трябва да бъде намалена, тъй като цената на горивата спадна, а също - Косово е малка страна и има много малко заети хора... Автобусният билет от Юник до Прищина е 5 евро. За някои граждани това е непосилно, защото има много студенти, които отиват от Юник, Пея до Прищина”, каза той.

Джевдет Спахия казва, че билети на цена над 5 евро са непосилни за хората, чиито деца учат в по-далечни градове. 

Макар и да се оплаква от високата цена на билетите, Шереф Тепеку смята, че цените на автобусните билети зависят от това как се прави бизнес.

Байрам Сефери от автобусната линия Пея-Прищина обаче не е на същото мнение. Той казва, че намаляването на цената на автобусните билети зависи не само от цената на горивата, а и от другите разходи за автобуса.

На същото мнение е и Керим Джафери от автобусната линия Феризай-Прищина. Понеже цената на билета за тази линия е 1 евро, той не вижда необходимост да я намалява.

В писмен отговор до КосоваПрес президентът на Косовската асоциация на петролните производители Фадил Берджани казва, че цените на горивата са спаднали с 0,65 евроцента и че автобусите билетите също трябва да бъдат намалени.

Преди 6 месеца литър дизел в Косово струваше около 1,90 евро.


Тагове: Косово, дизел, цена
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161