EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Коронацията на Чарлз III - надежда за пъбовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Коронацията на Чарлз III - надежда за пъбовете

mail10:03 | 26.04.2023прегледи 939 коментарикоментари 0


Британските пъбове се надяват коронацията на крал Чарлз III да стимулира оборотите им, които са твърде слаби от началото на годината, според шефа на "Грийн кинг" (Greene King), една от най-големите пивоварни в страната, управляваща и около 1600 питейни заведения, предаде ДПА.

По думите на Ник Макензи почивните дни около коронацията са "огромен шанс" на пъбовете да покажат защо са считани за един от стълбовете на британското общество въпреки предизвикателствата пред сектора и натиска върху личните финанси на хората.

Според проучване на "Грийн кинг" около 27 на сто от британците на възраст между 18 и 34 години възнамеряват да посетят някой пъб по време на уикенда на коронацията на крал Чарлз III. Очакванията са те да изпият около 1,8 милиона пинти бира.

"Грийн кинг" е произвела специална бира за коронацията на 6 май, а управляваните от нея пъбове са планирали различни събития, включително чаени партита. "Ние като бизнес се надяваме това да даде така необходимия ни тласък в момента", казва Макензи. "Много наши пъбове планират различни неща за коронационния уикенд, което подчертава колко важни са те са за своите местни общности".

Пъбовете на Острова са под огромен натиск от растящите сметки за енергия и спадащите доходи на населението, посочва ДПА. От началото на годината 153 пъба в Англия и Уелс са били принудени да затворят врати. От "Грийн кинг"  посочват, че сметките за енергия на един от нейните пъбове за миналата година са скочили до 100 000 лири от 15 000 година по-рано./БТА


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg