EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Конференция „Летящ старт” започва

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Конференция „Летящ старт” започва

mail15:20 | 20.03.2012прегледи 2568 коментарикоментари 0


Успешни млади предприемачи, специалисти по кариерно развитие и мениджъри на водещи компании ще споделят своя опит с над 200 младежи в стартиралата в София конференция „Летящ старт”. В края на еднодневния форум 15-те най-добре представили се студенти ще получат предложения за професионален стаж в участващите компании. Събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ), под патронажа на Посолството на САЩ в България, е продължение на инициативата „Мениджър за един ден”.
Тазгодишното издание на „Летящ старт” бе открито от г-н Кен Московиц, Съветник по обществени въпроси в Посолството на САЩ в България, г-жа Мита Георгиева, Директор образователни програми на ДАБ и г-жа Надя Василева, Управляващ директор на Manpower за България, Сърбия и Хърватска. Те приветстваха участниците, като им пожелаха да съхранят идеите и вдъхновението си, за да ги приложат успешно към научените съвети от днешния ден.
Разделена в два модула, тазгодишната програма на конференцията включва лекции за студенти и ученици, както и работа по казуси от бизнес практиката. В първата част студентите ще имат възможността да получат ценни съвети за стартирането на нов бизнес. Младите предприемачи Георги Дичев (FMedia), Борис Делчев (Vrai Faux) и Христо Попов (Spots Media) ще споделят своя опит при управлението на собствен бизнес. Предприемачът Стийв Кайл, управител на компанията за Business Intelligence решения Xentio, ще представи своята гледна точка за България като дестинация за стартиране на бизнес, а онлайн предприемачът Борил Богоев ще сподели възможностите за създаване на бизнес и кариера в сферата на дигиталните технологии и маркетинг. Специалният гост-лектор Шарла Грифи-Браун, директор на центъра за усъвършенстване на методи за преподаване и учене в университета Пепърдайн, Калифорния, ще представи темата за креативността в предприемачеството.
Във втората част на конференцията студентите ще разискват по казуси на различни теми, зададени от мениджъри на водещи компании. Тази година в срещите със студенти участват 11 компании от различни сектори - хранително-вкусовата промишленост, бързооборотни стоки, технологии, недвижими имоти, човешки ресурси, възобновяеми енергийни източници, банков сектор, дипломация, маркетинг и медии. Те ще намерят стажанти сред най-изявените от участващите студенти.
Освен активностите за студенти, в програмата са включени и паралелни семинари за ученици с лектори от Менпауър България. Общо 90 ученици ще преминат обучения по изготвяне на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю за работа, усъвършенстване на презентационните умения и др. Сред участниците, които ще получат ценни съвети за кандидатстването за работа ще бъдат и 50 в неравностойно положение от училища в Самоков, Котел, Ямбол, Сапарева баня и Сливен.
Конференцията „Летящ Старт” се организира за трети пореден път от ДАБ и Посолството на САЩ в България. Нейната цел е да разшири обхвата на „Мениджър за един ден” с инициативи, даващи възможност за по-добра професионална ориентация и развитие на студенти от висшите училища в България. Чрез различните семинари и упражнения инициативата се стреми да провокира развитието на креативен бизнес подход у студентите, да стимулира техните лидерски умения и инициативност и да им помогне да започнат професионалната си кариера със стаж във водеща компания.

 

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg