EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Кои са най-добрите български фирми?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кои са най-добрите български фирми?

mail16:05 | 29.11.2016прегледи 2021 коментарикоментари 0


За поредна година на тържествена церемония Първа инвестиционна банка раздаде наградите на победителите в националния конкурс „Най-добра българска фирма”, в който взеха участие 270 компании от над 80 бранша. Награди бяха раздадени в три категории: „Микро и малка фирми”, „Средна и голяма фирма” и Награда на публиката. Строителните фирми са най-активни в тазгодишното издание на конкурса, следват ги компаниите в мебелната индустрия, производителите на зърнените, бобови и маслодайни култури, шивашката промишленост, рекламните и печатарски услуги, както и тези в IT, софтуерния , телекомуникационния бранш и др.

Критериите, по които журито оцени фирмите са за водещи позиции в сектора, реализираните печалби през годината, както и заради възвръщаемостта на собствения капитал и на активите. Не на последно място и заради корпоративната и социална отговорност.

Първа награда получи Винарска изба Логодаж ООД, винопроизводител от Югозападна България, на второ място е фирма Грейко инженеринг ООД, развиваща дейност в проектирането, производството и търговията с пелетни горелки, котли, камини и съоръжения, оползотворяващи биомаса, на трето място е фирма ЕС ЕЛ ЕС ПИ ООД , специализирана в преводаческите услуги и локализацията. С първа награда в категорията „Средна и фирма голяма фирма” бе отличена компанията Аглика Трейд ООД - в сферата на висококачествените хавлиени кърпи, одеяла и постелъчно бельо, с втора - Гейт 2000, която произвежда захарни изделия и с трета - Виас ЕООД, производител на ПВЦ профили. Наградата на публиката грабна фирма Гласко ООД, лидер в обработката на стъкло и огледала за мебелната промишленост.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4072