EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китайци с интерес към тунела под Шипка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайци с интерес към тунела под Шипка

mail11:05 | 16.05.2018прегледи 2049 коментарикоментари 0


Китайският конгломерат „СИТИК Констракшън" проявява инвестиционен интерес към изграждането на тунела под Шипка и автомагистралата Русе - Велико Търново. Това стана ясно на среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков с представители на китайската компания, съобщи пресцентърът на МРРБ.

„Крайно време е да положим основите на едно дългосрочно и устойчиво партньорство между България и китайския бизнес", каза на срещата министър Нанков.   

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за подписване на Меморандум за сътрудничество, включващ  конкретни параметри за публично-частно партньорство.  

„Ще бъда щастлив, ако успеем да отбележим напредък в нашите съвместни усилия за реализиране на инфраструктурни проекти под формата на публично-частно партньорство", подчерта по време на срещата министърът и допълни, че за напредъка на бизнес отношенията между България и Китай ще допринесе и предстоящият форум 16+1, в София -  инициатива, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа, чийто домакин ще бъде София.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg