EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайци на оглед в АЕЦ "Козлодуй"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайци на оглед в АЕЦ "Козлодуй"

mail13:20 | 14.01.2011прегледи 883 коментарикоментари 0


Делегация на Китайската национална енергийна корпорация е посетила АЕЦ "Козлодуй", съобщи в."Стандарт". Това е станало след срещата им в началото на седмицата с вицепремиера Симеон Дянков и министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, на която са обявили инвеститорски интерес към българския енергиен сектор.
От АЕЦ "Козлодуй" потвърдиха визитата, като уточниха, че китайците са провели среща с ръководството на централата, запознали са се с историята, актуалното състояние, мащабните модернизации на работещите V и VI блок и перспективите пред Първа атомна. На свой ред китайците са отправили покана към ръководството на АЕЦ "Козлодуй" да посети Китай, където да се запознае на място с опита и възможностите на корпорацията.
Нейните представители не са заявили официален интерес към инвестиция на площадка "Козлодуй". Китайският търговски представител у нас г-н Ли, който е придружавал делегацията, потвърди, че посещението е било само с опознавателна цел. Освен за АЕЦ "Белене" обаче, от няколко години в България се говори и за възможно изграждане на нов блок в работещата ни атомна централа. Правителството обаче все още не е обявило такава процедура за кандидатстване от страна на инвеститори.
Китайската делегация е провела и среща със столичния кмет Йорданка Фандъкова и общински съветници от ГЕРБ. Заявен е бил интерес към инвестиции на територията на София, но без да се уточнява конкретика. По непотвърдена информация е възможно китайците да проявят интерес към "Топлофикация София".


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162