EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски компании с интерес към България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски компании с интерес към България

mail15:30 | 21.11.2012прегледи 727 коментарикоментари 0


Компанията Yutong Bus, която е един от водещите световни производители на автобуси, проявява интерес да започне производство в България в партньорство с "Литекс Моторс". В момента между двете компании текат преговори, които се очаква да бъдат финализирани скоро. Това стана ясно по време на срещата на икономическият министър Добрев с представителите на Yutong Bus г-н Кент Чън и г-н Бери Люй.
Yutong Bus държи 25 % от вътрешния пазар и 15 % от износа на автобуси, произвеждани в азиатската страна. През изминалата година компанията е произвела 46 700 автобуса и планира през тази броят им да достигне до 52 000.

Компанията Yutong Bus проявява интерес към производството на автобуси за нуждите на обществения градски транспорт, специални автобуси за училищата, както и междуградски автобуси.
България е подходящо място за вашите инвестиции не само защото е най-конкурентната инвестиционна дестинация в Европа, но и защото имаме дългогодишен опит и традиции в производство като вашето. Ние сме единствената страна в ЕС, където себестойността на продукцията ви ще бъде сравнима с тази в Китай. Това каза министър Добрев по време на срещата си със заместник генералния директор на Noble lift Гари Динг. Компанията е световният № 1 производител на транспалетни колички и кари и в момента търси дестинация за свои инвестиции в Европа.
По думите на министър Добрев както страната като цяло, така и регионът на Пловдив в частност, имат потенциал за развитие на производството на транспалетни колички и кари. В целия свят, когато се каже "мотокар", всички свързват това с България, илюстрира ситуацията Добрев. Той покани мениджмънта на Noble lift да посети България и да се запознае на място с условията за инвестиции у нас.
Технологията за отглеждане на маслодайни рози у нас бе в центъра на вниманието на китайската компания New margin ventures по време на срещата на министър Добрев с висшия й мениджмънт. Уникалната комбинация от подходящ климат и почви превърнаха България в един от водещите износители на розово масло, което е главна съставка за парфюмерийната индустрия в света, каза Добрев на своите домакини.
New margin ventures инвестират в компании от различни сектори. Портфейлът им включва капитали на стойност повече от 1 млрд. долара в над 150 фирми от IT сектора, здравните услуги, технологиите за устойчиво развитие и други. В отговор на интерес от тяхна страна, министър Добрев представи и перспективите за местен добив на газ в България.

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg