EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китайски автомобилен холдинг придобива Волво

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китайски автомобилен холдинг придобива Волво

mail18:36 | 18.06.2009прегледи 1233 коментарикоментари 0


Volvo11Китайският автомобилен холдинг Джили постигна предварителна договореност за придобиването шведската автомобилостроителна компания Волво (Volvo) със сегашния й собственик - американския автомобилен гигант Форд мотър (Ford Motor). Това пише днес китайският вестник "Чайна дейли", цитиран от ИТАР-ТАСС.
Джили, чиято централа се намира в развитата икономически китайска провинция Чжъцзян, планира да открие завод за производство на новия модел на Волво Си 90 (C90) в южния китайски град Дунгуан, твърди изданието.
"За китайските компании сега е най-подходящият момент за придобиване на чуждестранни фирми с оглед на световния икономически спад", посочва главният анализатор от китайска консултантска корпорация за националното автомобилостроене Цзя Сингуан. Стойността на сделката по придобиването на Волво, която ще позволи на Джили да излезе на пазара за пътнически автомобили, засега не е уточнена. Според Цзя Сингуан известната шведската автомобилна корпорация ще бъде продаде за не по-малко от 3 млрд. долара.
Форд мотор купи Волво за 6,49 млрд. д., припомня ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg