EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай №2 по производство на оръжие

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай №2 по производство на оръжие

mail18:04 | 29.01.2020прегледи 1363 коментарикоментари 0


Китай е на второ място по производство на оръжие в света след САЩ. Четири китайски компании от този бранш са сред 20-те водещи продавачи на оръжие в света, се в публикуван днес доклад на шведски изследователски институт, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Общите продажби на четирите компании, сред които е най-големият китайски самолетостроител АВИК (Aviation Industry Corporation of China), възлизат на 54,1 милиарда долара за 2017 г., посочва Стокхолмският международен институт за изследване на проблемите на мира (СИПРИ), като се позовава на нови данни. С оръжейните си продажби за 2017 г. на стойност 20,1 млрд. долара АВИК е на шесто място по този показател. Американската компания "Локхийд Мартин" е посочена като най-големият оръжеен продавач в света за същата година с продажби за около 43,9 млрд. долара.

През последните десетилетия Пекин си постави за цел "да си стане самодостатъчен в производството на усъвършенствани оръжия", се казва в доклада, който е за периода 2015-2017 г.

СИПРИ следи военните разходи по страни и отбранителни компании, но липсата на данни от компаниите в Китай дълго време беше пречка за по-прецизно проучване на състоянието на този бранш там. Оценките за Китай са направени въз основа на информация, събрана от различни източници, включително доклади за кредитни рейтинги, одитни и годишни доклади.


Тагове: Китай, оръжие
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg