EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай с нова схема „кеш срещу брички”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай с нова схема „кеш срещу брички”

mail10:20 | 09.06.2011прегледи 671 коментарикоментари 0


Китай обяви днес, че планира да въведе нова схема "кеш срещу брички" по която ще субсидира с до 2800 долара потребителите, които купят нови автомобили и предадат старите за скрап, предаде Асошиейтед прес. Целта на Пекин е да увеличи продажбите на най-големия в света автомобилен пазар, които напоследък отчитат спад.Собствениците на коли могат да получат като субсидия между 11 000 юана и 18 000 юана (1700-2800 долара) за стари селскостопански автомобили, градски автобуси и тежкотоварни камиони, се посочва в днешно съобщение на министерствата на финансите и на търговията.
Оповестяването на плана съвпадна с публикуването на данни, според които продажбите на автомобили в Китай са намалели с 14 процента през май спрямо предходния месец, след като години наред се отчиташе предимно двуцифрен растеж на показателя.Китайският автомобилен пазар стана най-големия в света през 2009 година, отчасти благодарение на програма за замяна на стари автомобили срещу субсидии, с които да бъдат купени нови, включително леки коли и лекотоварни камиони. Схемата бе въведена като мярка срещу икономическия спад в периода на световната финансова криза.
По този начин бяха насърчени покупките на по-икономични модели и на малки пътнически ванове. Програмата приключи миналата година. Новата програма включва по-малко видове автомобили, но сред тях са автобуси и камиони, които имат голям дял от продажбите на превозни средства в Китай.


 


Тагове: Китай, коли, брички
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg