EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Китай пусна смарт автобусна линия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай пусна смарт автобусна линия

mail13:45 | 25.06.2020прегледи 468 коментарикоментари 0


Гуанджоу, столицата на южната китайска провинция Гуандун, пусна първия в страната смарт автобусна линия с пълна 5G система за координация. Местните власти съобщиха, че тя ще помогне за оптимизирането на графика на градския транспорт и спести транспортния капацитет по маршрута с 10%.

17,4-километровият маршрут B27, който е избран за пилотен проект, е една от най-натоварените автобусни линии в Гуанджоу и разполага с 22 електрически автобуса. Тъй като маршрутът включва популярни дестинации, големият пътнически поток го прави добър избор за тестване на 5G технологията, разкриват още властите, цитирани от Радио Китай.

В изявлението им се посочва още, че приложението на 5G смарт системата ще подобри ефективността на транспорта, без да се намалява качеството на услугите.

„Преди това бяха необходими огромни човешки ресурси и повече от седмица за подготвянето на автобусния график, като резултатът не винаги беше точен. С помощта на интелигентната 5G система графикът ще бъде завършван изключително бързо", каза представител на местното управление по обществен транспорт.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg