EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Китай: Промишлеността се забави през април

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Китай: Промишлеността се забави през април

mail10:35 | 03.05.2017прегледи 897 коментарикоментари 0


Активността в китайската промишленост се забавя през април до най-слабия си темп на ръст от седем месеца насам, показва проучването на икономическото списание Caixin, цитирано от CNBC. 

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се понижава от 51,2 пункта през март до 50,3 пункта през април, което е под прогнозите за стойност от 51 пункта. Това е и най-слабият темп от септември 2016 г. Индексът остава над 50 пункта - ключовата граница, която разделя свиване от експанзия.

Продукцията и новите поръчки също растат с най-бавен темп от септември миналата година, макар че се подобряват леко спрямо предишния месец.

Китайската икономика се разшири с 6,9% през първото тримесечие, до голяма степен насърчена от строителния бум. Това по всяка вероятност ще даде достатъчно попътен вятър, за да може Пекин да постигне целта си за годишен растеж от около 6,5%.

Очаква се редица правителствени мерки за овладяване на прегрелия пазар на имоти и бавното поскъпване на кредитите да забавят растящите инвестиции в имоти и строителство.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg