EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

КЗК разреши на "Импала Инвест" да придобие "ПИК-Ко"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК разреши на "Импала Инвест" да придобие "ПИК-Ко"

mail11:05 | 17.05.2010прегледи 2434 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ разреши концентрация под формата на придобиване на едноличен контрол от страна на "Импала Инвест", Холандия върху "ПИК-Ко" АД, София, съобщиха от комисията.
Комисията е постановила незабавно изпълнение на решението.
Основната дейност на предприятията от групата "Импала" е в сектора на хранително-вкусовата промишленост, по-специално в производство и продажби на стоки под различни търговски марки - маргарини, месо, месни продукти и полуфабрикати, тесто и тестени изделия. На територията на България групата контролира дружествата "Белла България", "Лакис Франчайзинг" и др.
"ПИК-Ко" АД търгува на едро - доставя суровини, добавки и материали основно за хранително-вкусовата, нехранителната и химическата промишленост на различни предприятия, включително и на групата "Импала". Дружеството не е единствен доставчик за предприятията от групата, нито основен за нито едно от предприятията, с които работи, поради което не би могло съществено да влияе на цените на произвежданите от тях продукти.
Затова отношенията "доставчик-производител" не биха повлияли на структурата на пазара и не биха влошили конкурентоспособността му, смятат от КЗК.
В хода на оценката се установи, че към момента на всички продуктови пазари, на които оперират участниците в концентрацията, има много производители и търговци както на национално, така и на регионално ниво. Следователно промяната на собствеността и контролът върху придобиваното дружество няма да променят поведението им на пазарите, на които функционират, се посочва в съобщението.
След направения анализ комисията счита, че нотифицираната сделка няма да доведе до установяване на господстващо положение на посочените пазари за територията на България, което да засегне значително ефективната конкуренция, поради което следва да бъде разрешена.
При оценка на концентрацията КЗК е взела под внимание, че към момента няма постъпили отрицателни становища от заинтересовани лица за евентуални негативни последици от концентрацията върху българския пазар.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158