EUR 1.9558
USD 1.7999
CHF 1.9913
GBP 2.2782
CNY 2.4937
you tube
mobile version

КЗК отмени поръчка на „Мини Марица-изток“

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК отмени поръчка на „Мини Марица-изток“

mail15:15 | 02.06.2014прегледи 683 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията отмени решение на изпълнителния директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД, с което е открита процедура за възлагане на обществена поръчка – договаряне с обявление с предмет “Извършване на автотранспортни услуги – специализиран превоз на работниците и служителите на “Мини Марица-изток” ЕАД и за културни, спортни и социални мероприятия”, по четири обособени позиции.

Производството установи, че в документацията за участие са включени изисквания, които ограничават участието на потенциални кандидати в обществената поръчка.

КЗК счита за неоправдани въведените условия за конкретно отстояние на автосервизната база и изискването тя да разполага с миниум толкова канали за обслужване на автобуси, колкото са определените резервни автобуси за съответната позиция.

На следващо място проучването показа, че възложителят е дефинирал неясно начина, по който се формира стойността на договора, върху която се изчислява размера на гаранцията за изпълнение.
КЗК счита също така за незаконосъобразно условието, заложено от възложителя, според което той има право да променя, възлага допълнителни или съкращава линии едностранно по време на изпълнение на договорите, като за целта изпраща 15-дневно писмено уведомление към изпълнителя./КЗК
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg