EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

КЗК отмени избор за доставка на автобуси

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

КЗК отмени избор за доставка на автобуси

mail14:15 | 21.11.2013прегледи 741 коментарикоментари 0


Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ отмени решение от 23 октомври 2013 г. на Съвета на директорите на "Столичен градски транспорт" ЕАД за обявяване на класирането и избора на изпълнител на обществена поръчка с предмет "Доставка на нови газови съчленени автобуси и специализирано оборудване към тях". Това съобщи пресцентърът на комисията.
Производството е установило, че избраният участник за изпълнител на обществената поръчка "Ман трък & бъс" АГ не е представил декларации по чл. 47 от Закона за обществените поръчки от страна на всички 45 прокуристи на дружеството. Тъй като кандидатът не е изпълнил указанията на помощния орган на възложителя и не е представил всички изискуеми документи по ЗОП, това е основание за неговото отстраняване от участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка.
КЗК счита, че с допускането на "Ман трък & бъс" АГ до оценка и впоследствие класиране на първо място, процедурата е била опорочена, поради което обжалваното решение за избор на изпълнител се явява незаконосъобразно и следва да бъде отменено. КЗК връща процедурата на етап разглеждане на допълнително представените документи на участниците съобразно мотивите в решението.


 


Тагове: КЗК, автобуси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg