EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Караманлис: Продължаваме с "Бургас-Александруполис"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Караманлис: Продължаваме с "Бургас-Александруполис"

mail14:31 | 07.09.2009прегледи 346 коментарикоментари 0


Реализацията на проекта за изграждане на петролопровода "Бургас-Александруполис", по който ще тече руски петрол към България и Гърция, ще продължи, заяви на пресконференция снощи гръцкият премиер Константинос Караманлис, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Караманлис опроверга твърденията на журналисти, че няма дипломатически напредък във връзка с осъществяването на проекта и подчерта, че централната политика на Гърция е стремежът тя да се превърне в енергиен възел. За тази цел се разработват проектите за строителството на петролопровода "Бургас-Александруполис", продължаването към Италия на газопровода между Турция и Гърция, изграждането на газопровода "Южен поток", както и подписаното преди няколко дни споразумение  за изграждането на газопровод между Гърция и България, който в бъдеще може да бъде продължен към Румъния и Унгария.
Караманлис увери, че съществува политическа воля за реализацията на проекта "Бургас-Александруполис" от всички заинтересовани страни.
Тръбопроводът "Бургас-Александруполис" ще доставя руски петрол до терминали в Средиземноморието, заобикаляйки протоците Босфор и Дарданели в Турция, които вече са задръстени от натоварения трафик на танкери и други кораби. Общата му дължина ще бъде около 300 километра. По него ще бъдат транспортирани
между 35 и 50 милиона тона суров петрол годишно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg