EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Каляска по улиците на столицата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каляска по улиците на столицата

mail10:10 | 17.09.2014прегледи 1362 коментарикоментари 0


В чест на Деня на София в центъра на столицата ще може да бъде видяна в движение каляската на княз Фердинанд и княгиня Мария-Луиза. Тя е подарена на младата двойка по повод сватбата им на 8 април 1893 г. от княгиня Клементина, майката на българския владетел.
Каляската е в английски стил "паризер ландо", тапицирана е с кожа и сукно, покрита е със свалящ се кожен гюрук, а от двете страни на капрата има фенери.
Началната точка на маршрута ще бъде Музеят за история на София (пл. Бански 1, сградата на Централна минерална баня), оттам ще се преминава по бул. Княгиня Мария-Луиза, бул. Цар Освободител, до Народното събрание и обратно.
Първата обиколка по маршрута започна в 10 ч.

Програма на основните събития, посветени на Деня на София – 17 септември.

10.00 часа – Тържествено заседание на Столичния общински съвет, което ще се проведе в зала 5 в сградата на Столична община на ул.”Московска” 33. На тържествената сесия ще бъдат връчени званията „Почетен гражданин на София”, „Почетен знак на Столична община” и на „Значка на София”.

11.30 часа - Тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София. Събитието ще се проведе пред храм „Света София”.

18.30 часа – В Народен театър „Иван Вазов” ще се състои церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата.

В Столична библиотека, пл. „Славейков” №4 - Празнична програма на Столична библиотека за Деня на София от 11.00 ч. на открита сцена на пл."Славейков" - изпълнения на деца от школи за модерни танци.
Редица културни прояви се организират и в районите на Столична община.


Тагове: София, празник
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg