EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как се прави ремонт във Франция?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се прави ремонт във Франция?

mail09:00 | 04.03.2013прегледи 688 коментарикоментари 0


Специално за EconomyNews.bg от ceb.bg
Рeмонтите във Франция се извършват различно от начина, по който ние, българите, сме свикнали. Брокерът Владимир Йосифов обяснява, че за французите не е важно дали изпълнението ще е съвсем точно, а дали ще бъде здраво.
Дали на белия таван или по пода ще има цветен латекс, дали шкафът в банята ще е леко накриво или някоя плочка ще е по-така, за френските майстори няма голямо значение. Те не се вживяват и няма да ви разберат, ако искате от тях да го направят “по конец”, твърди брокерът.
Въпреки това ремонтите във Франция са невъобразимо скъпи, а майсторите – много ухажвани. Оферта за боядисване на студио от 40 кв.м започва от 17-19 000 евро. Възможно е цената да се свали до 10-12 000 евро. Смяна на електроинсталацията стартира от 14-15 000 евро и в последствие може да се договори за 7-8 000 евро. Половината от сумата се плаща предварително.

Клиентът избира качеството на материалите. Трябва да организирате майсторите и доставките на материалите, съветва специалистът. Това означава, че поне три месеца по-рано трябва да започнете да работите за ремонта. Ако имате намерение да сменяте и кухнята, прибавете от 15 до 25 000 евро (в зависимост от фирмата, качеството на уредите и шкафовете и гаранциите).
Трябва да ви е ясно, че при забавяне на плащане синдикът има право да ви принуди да напуснете жилището си и да го продадете, за да платите своя дял от разходите, предупреждава Йосифов.
Съдиите са безкомпромисни. Точно определено е през колко години се сменя покривът (зависи от градината на покрива), асансьорът, паркът в двора и т.н. Също така има фиксирани срокове за пребоядисване на фасадата, заплата на градинар, чистач, портиери и други.
Френска традиция е апартаментите да се продават празни, разкрива още експертът. Държавата е убедила гражданите си, че е по-добре да изхвърлят мебелите и оборудването (с изключение на кухненското обзавеждане). Така купувачите могат обстойно да огледат имота, за да не се налага да предявяват съдебни претенции след време. Когато имотът е празен, всеки дефект се вижда ясно.
Докато търсите подходящ имот, оглеждайте и оферти за мебели и оборудване, препоръчва брокерът. Така ще може да пресметнете каква сума ще ви трябва, за да превърнете новия си дом в приятно място за живеене. Разходите за ремонт и обзавеждане са значителни, затова трябва да се калкулират внимателно.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg