EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как Индиана Джоунс & Лимончо източват НЗОК?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как Индиана Джоунс & Лимончо източват НЗОК?

mail07:30 | 20.12.2014прегледи 2785 коментарикоментари 0


Както EconomyNews.bg вече съобщи, бюджетът на Здравната каса бе гласуван в Народното събрание. По-рано при обсъжданията здравният министър Петър Москов колоритно даде примери със злоупотреби в болниците. 

От парламентарната трибуна д-р Москов обвини директори на болници за източване на пари от касата, предаде Агенция „Фокус”.
„Това са документи, иззети от инспектората на министерството от една от областните болници. Тук вътре в докладите от един от началниците на клиники до директора на болницата, подписан с печати на болницата, входящи номера: Еди кое си име, той е с апендисит, той е приет по пътека по перитонит. Какво надзирава касата?”, запита Москов. Той отбеляза, че това не са хора, назначени от това мнозинство. „Местният шеф на касата не е назначен от това мнозинство, което сега упреквате. Какво точно надзирава касата, защото това е източване на пари и то на вашите пари”, подчерта здравният министър.
Москов даде и пример за друга болница по отношение на отчетността. „Еди кой се, наричан от нас Индиана Джоунс с хиляди усилия остава да се оперира. Касата трябва да знае това нещо. А на кой да го кажа? Защото вие сте назначавали тези хора и сега се борите това да не бъде променено. Лимончо, наричан от нас портокалчо, остана при нас да се оперира, защото се обади сина му от Канада. Това се случва в българските болници и това ще се промени”, увери д-р Москов.
В реплика на изказването му Мая Манолова от БСП заяви, че освен с атрактивни изяви, свързани или със спешната помощ или с ебола, или с диалози или писма в болниците, Москов не е казал нищо по същество. „Красивите приказки за реформа нямат никаква стойност”, обяви Манолова и определи поведението на министъра като недостойно. „Бъдете коректен да го направите по нормален начин, за да могат хората да се защитят”, призова тя.
 


Тагове: Москов, НЗОК
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg