EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как британците плашат българите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как британците плашат българите?

mail07:40 | 29.01.2013прегледи 415 коментарикоментари 0


Моля, не идвайте във Великобритания – тук вали, работните места са оскъдни и зле платени. Британските министри обмислят стартирането на негативна рекламна кампания в България и Румъния, за да се убедят потенциалните имигранти да не се насочват към Обединеното кралство, пише „Гардиън”.
Планът, който ще се фокусира върху недостатъците на живота във Великобритания, е само една от различните евентуални мерки за ограничаване на имиграцията във Великобритания през следващата година, когато ще отпаднат ограниченията за жителите на двете страни да живеят и работят в кралството.
Един от министрите в британския кабинет посочи, че подобна негативна рекламна кампания „трябва да промени впечатлението, че улиците в страната са павирани със злато”.
Съставят се планове за рекламна кампания, която подчертава студения и влажен климат във Великобритания. Тя има за цел да разубеди румънците и българите да емигрират в Обединеното кралство, пише „Дейли мейл”.

Министрите работят по идеи, които да предотвратят наплива на имигранти от Източна Европа след вдигането на ограниченията от гражданите от двете страни след края на годината.
Обществена информационна кампания ще предупреждава тези, които обмислят да емигрират на Острова, че няма да могат да извлекат облаги от щедростта на Великобритания – и че времето е лошо.
Сред предложенията, които се разглеждат, е да бъдат наложени строги ограничения на имигрантите на социалните помощи, от които могат да се възползват.
Една от възможностите предвижда новодошлите да бъдат депортирани три месеца след пристигането им, ако нямат работа. Планира се пристигащите от Румъния и България да бъдат задължени да докажат, че могат да се издържат в продължение на шест месеца.
Британските консерватори миналата вечер засилиха натиска върху премиера Дейвид Камерън да блокира имигрантите от Румъния и България след падането на временните ограничения в края на годината, пише вестник „Дейли експрес”.
Те настояват за действия, които да осигурят, че облекчаването на ограниченията на броя на имигрантите, идващи от новите страни-членки на ЕС, съгласно законодателството на ЕС, няма да отключи огромен наплив от хора от тези две страни.
Правителството отказа да публикува прогнозите си за очаквания брой на българи и румънци, които ще пристигнат. Външният министър Уилям Хейг бе подложен на критики през уикенда, заради изказването му, че това няма да бъде „голям проблем”.
Депутатите от консерваторите планират да отправят призив към правителството да предотврати вдигането на ограниченията, дори и това да предизвика ожесточени спорове с Европейската комисия.
Добре дошли във Великобритания с нашето ужасно време, затворени заводи и пропити младежи, вилнеещи в осакатените от рецесия градове... Това може да прозвучи като лейбъристка атака срещу водената от консерваторите коалиция, но в същност е начинът, по който правителството ще представи страната в опит да предотврати очакваната масова имиграция от Румъния и България на Острова, пише „Дейли мирър”.
Министрите планират да наводнят България и Румъния с реклами, които да разубедят гражданите на двете страни да потърсят нов живот в Обединеното кралство, след като бъдат вдигнати ограниченията на пазара на труда в края на годината.
Това силно се различава от бляскавата картина, която представя страната, като процъфтяващо и чудесно място, в стартираната преди Олимпийските игри миналата година кампания, която имаше за цел да привлече посетители.
Критиците се опасяват, че планът да се влоши имиджът на Великобритания ще отблъсне потенциалните чуждестранни инвестиции./Агенция „Фокус”
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4200