EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Казанлък с нови тротоари и улици

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казанлък с нови тротоари и улици

mail16:00 | 22.08.2014прегледи 1824 коментарикоментари 0


Общинското предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ извършва цялостно обновление на пешеходните пътеки около училища, детски заведения и детски площадки на територията на общината. Хоризонталната маркировка предстои да се възстанови и на платната на новоасфалтираните улици „Стара планина“, „Христо Ботев“, „Чавдар войвода“, „Никола Петков“.

До този момент е направена над 3000 кв. м хоризонтална маркировка – кръстовища, пешеходни пътеки, стоп линии. С обновлението на пешеходните пътеки пред учебни и детски заведения се очаква преди началото на учебната година да бъде положена още поне 1000 кв.м хоризонтална маркировка, която се прави със специална маркировъчна боя.

Паралелно с асфалтирането на улици в Казанлък, населените места и пътища от общинската пътна мрежа, в Казанлък се извършва възстановяване и обновяване на тротоарите и се изграждат нови паркинги.

Община Казанлък чрез Общинско предприятие „Комунална дейност и поддръжка на инфраструктурата“ извърши реконструкция на тротоар и изграждане на паркинг на ул. „Стара планина“, оформи паркинг на кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Македония“, изгради паркинг на ул. „Христо Ботев“ до „ДКЦ-Поликлиника“.

Извършено е възстановяване на тротоарни площи с поставяне на нови бордюри и плочки на ул. „Пейо Яворов“, ул. „Старозагорска“, ул. „Йордан Стателов“, бул. „Ал. Батенберг“, ул. „Отец Паисий“, бул. „Розова долина“, по бул. „23 Пехотен Шипченски полк“, пред Районен съд, СОУ „Екзарх Антим I“. На ул. „Батак“ са поставени бордюри и 62 км. м плочи от естествен камък. На ул. „Капрони“ е възстановен тротоарът от юг, като заедно с това са оформени зелени площи, в които ще бъдат засадени рози. От север тротоарът и цветната велоалея се изграждат по проект, спечелен от Община Казанлък по ОП „Регионално развитие“ за рехабилитация и обновяване на зони за обществен отдих в парк „Розариум“ и парк „Тюлбето“ и свързваща ги велоалея. В подножието на парк „Тюлбето“ се строи паркинг за автобуси.

Общата площ на обновените тротоари в Казанлък е близо 1.5 декара. На много места са монтирани антипаркингови тела с цел предотвратяване неправомерното паркиране на автомобили върху зоните, определени за пешеходци.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg