EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Йотингер:Руският газ с една цена в ЕС!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Йотингер:Руският газ с една цена в ЕС!

mail16:30 | 17.09.2012прегледи 567 коментарикоментари 0


Цената на вносния руски природен газ трябва да бъде еднаква на всички пазари в Европейския съюз. Това заяви еврокомисарят по енергетика Гюнтер Йотингер.
"В средносрочна перспектива целта на голямата интеграция на пазарите в ЕС означава единни цени на газа на всички пазари. Смятам, че ние се нуждаем от това", каза той на конференция във Вилнюс, коментирайки какви действия ЕК трябва да предприеме в отговор на указа на Владимир Путин, който защитава интересите на руските стратегически компании.
Йотингер каза, че при доставките на газ в ЕС трябва да се спазват общите правила, а ако се нарушават, ЕК ще бъде принудена да вземе определени решения.
"Руските партньори разбират нашите правила, но не ги приемат напълно. Това е друга култура. Нуждаем се от по-консолидирана външна енергийна политика", категоричен е Йотингер.
Миналата седмица ЕК започна шумно антимонополно разследване срещу "Газпром", заявявайки, че холдингът разделя газовите пазари, затруднявайки свободните доставки в ЕС. Освен това в Брюксел смятат, че "Газпром" вероятно е пречел на диверсификацията на доставките, а също така е установил несправедливи цени за клиентите, обвързвайки ги с цените на петрола.
В отговор "Газпром" заяви, че спазва правилата на страните, с които работи, и се надява на обективно антимонополно разследване. /Интерфакс

 


Тагове: газ, Русия, ЕС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg