EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия: 1.9% бюджетен дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия: 1.9% бюджетен дефицит

mail14:40 | 28.09.2018прегледи 685 коментарикоментари 0


Бюджетният дефицит на Италия за 2019 година ще бъде между 1,8 и 1,9 процента от брутния вътрешен продукт (БВП), съобщи близък до правителството източник, цитиран от ДПА. 

Очаква се официалните данни за бюджета да бъдат обявени в четвъртък, 27 септември.

"Мисля, че ще бъде 1,8 или 1,9 процента", каза източникът пред ДПА. Той потвърди информация, публикувана във вестник "Хъфингтън пост Италия" и всекидневника "Стампа", според която министърът на финансите и икономиката на Италия Джовани Триа се е съгласил да отстъпи от заложените цели за бюджетния дефицит под натиск от двете управляващи партии.

Триа призоваваше за бюджетен дефицит до 1,6 процента от БВП, но движение "Пет звезди" и "Лигата" искат по-голям дефицит, за да могат да финансират скъпите си предизборни обещания. 

По-големият бюджетен дефицит може да доведе до конфликт с ЕС. Според разпоредбите на ЕС и еврозоната Италия трябва да провежда по-строга данъчна политика, за да намали огромния си бюджетен дефицит.

Правителството трябва да обяви целите за държавния дълг и бюджетния дефицит за 2019 година в четвъртък и да представи по-подробните планове за бюджета в средата на октомври. Те ще бъдат разгледани внимателно от Европейската комисия.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg