EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

ИСУЛ с хибридна соларна система

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ИСУЛ с хибридна соларна система

mail08:20 | 22.09.2014прегледи 2093 коментарикоментари 0


Първата автономна от електроразпределителната мрежа хибридна соларна система, оборудвана от Шнайдер Електрик в партньорство с МАТ ООД гр. Разград, беше открита официално в присъствието на представители на Министерски съвет и на Посолството на Кралство Нидерландия. Системата е въведена в експлоатация миналата седмица и от тогава захранва отделението по хемодиализа на софийската УМБАЛ „Царица Йоанна” – ИСУЛ.

Инсталацията е автономна, защото може да осигурява захранване самостоятелно, без да ползва енергия от електроразпределителната мрежа. Интелигентното технологично решение дава възможност захранването на отделението да става от слънчевите панели, разположени на покрива на болницата, а при недостатъчно слънчево греене да се включва захранването от мрежата или от акумулаторни батерии. При настъпване на авария и отпадане на захранването от мрежата системата отново осигурява ток в отделението. Това става чрез батериите, които се зареждат от мрежата или от соларните панели, в зависимост от атмосферните условия, и са предвидени точно за критични ситуации. Цялата система е свързана с комуникационно устройство Conext ComBox – модул, който дава възможност за отдалечено наблюдение и управление през WEB. Той осигурява и възможност за преглед на исторически събития и данни, представени в удобен графичен формат.

Инсталацията за енергийна ефективност и използване на възобновяема енергия в УМБАЛ „Царица Йоанна“ – ИСУЛ е част от изпълнението на проект STACCATO, съфинансиран по 6-та Рамкова програма на ЕС. Проектът е реализиран с цел намаляване на разходите за енергия и демонстриране на ефективността на съвременните енергоефективни технологии и технологии за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg