EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испански банки не издържали стрес - тестовете

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испански банки не издържали стрес - тестовете

mail14:40 | 23.07.2010прегледи 1054 коментарикоментари 0


Няколко от 18-те испански спестовни банки са се провалили на теста за устойчивост, който проверява способността им да се справят с влошени икономически условия, пише днес испанският вестник "Паис", цитиран от световните агенции.
Тестът, който се прави в 91 европейски банки, използва различни сценарии, включително и такъв, при който стойността на ценните книжа по суверенните дългове, които банките са купили, спадне. Резултатите от проверката трябва да бъдат оповестени днес по-късно.
Според "Паис" сред проверяваните кредитни институции са 9 традиционни и 18 спестовни банки или т.нар. "кахас" ( от испански език).
Изданието посочва, че малка част от испанските "кахас", включително някои, от който участваха в сливания неотдавна, ще имат нужда от повече капитал при рязко влошаване на икономическата ситуация и при дългова криза в няколко страни.
Генералният мениджър на Федералния съюз на германските банки Манфред Вебер изрази увереност днес пред местно радио, че германските банки "като цяло" ще се представят добре на теста, съобщи Reuters.
Курсът на еврото днес сутринта се понижи с 0,2 процент спрямо долара до около 1,2868 след информацията на "Паис",  посочва Reuters.
През последните дни съмненията около надеждността на стрес - тестовете все повече се задълбочаваха, особено след изказвания на гръцки и испански държавници, че проверяваните родни банки ще се издържат тестовете.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4162