EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания:Трусове, свързани с природния газ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания:Трусове, свързани с природния газ

mail07:25 | 06.10.2013прегледи 776 коментарикоментари 0


Испанският министър на промишлеността Хосе Мануел Сория Лопес посочи днес, че стотици слаби земетресения през последните седмици по източните бреговете на страната изглежда са причинени от дейности, свързани с нов проект за съхранение на газ във водите край тези брегове, съобщи Асошиейтед прес. Трусовете са станали край брега на град Кастельон. Регионът не се характеризира с висока сеизмична активност, посочиха от испанския геоложки колеж.
Над 20 подводни земетресения с магнитуд между 1,8 и 4,1 по скалата на Рихтер са регистрирани в залива на Валенсия, уточни днес испанският географски институт, цитиран от ДПА. От 13 септември са отчетени над 300 земетресения. Две от най-силните, с магнитуд над 4 по скалата на Рихтер, са станали тази седмица.
Геолози и природозащитници винят за трусовете гигантска офшорна инсталация за съхранение на газ, която е била пусната в действие през юни. Хосе Мануел Сория Лопес посочи днес, че трусовете изглежда имат пряка връзка с инжектирането на газ в скалите, които са част от подводна система да съхранение на газ за региона на Валенсия.

Министърът разпореди миналата седмица инжектирането да спре, докато случаят се разследва. Проектът на стойност 1,2 милиарда евро (1,6 милиарда долара) на испанската компания Ескал (Escal) предвижда използването на изчерпан петролен резервоар на 1,7 километра под водите на Средиземно море, за да се съхранява газ. Количеството газ, което може да се съхранява в съоръжението за складиране Кастор, ще покрива една трета от нуждите на Испания за 50 дни. Газът ще бъде инжектиран чрез тръбопровод в националната мрежа. Ескал започна да инжектира т. нар. буферен газ в резервоара,но земетресенията принудиха властите временно да спрат операциите на 26 септември, отбелязва ДПА.

 


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160