EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индустриални и логистични площи не достигат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индустриални и логистични площи не достигат

mail09:30 | 24.04.2014прегледи 926 коментарикоментари 0


Индустриалните и логистичните компании, действащи в и около София са изправени пред недостиг на завършени проекти. Поради това в следващите тримесечия се очаква основните сделки да бъдат покупки на земя за сгради за собствено ползване или строителство по поръчка на база предварителен договор с наемател. Това показва редовно пазарно проучване на консултантската фирма Forton.
„Вече видяхме подобни примери с NexansAutoelectricв проекта на Bulgarian Property Developments в Плевен. През първото тримесечие Trisa придоби земя за собствена сграда в Индустриален парк „София-Изток“, коментира Владимир Гюрджиев, мениджър „Индустриални и логистични площи“ в агенцията. „От началото на 2014 г. виждаме по-силен първоначален интерес както от производители, така и от логистични компании, но опциите, които можем да им предложим, остават все така ограничени.“
При липсата на ново предлагане се очаква наемите да останат стабилни на ниво 3.5 евро на квадратен метър месечно за първокачествени индустриани и логистични площи в София и Софийска област. „Повечето проекти, които в момента се обсъждат, очакват своя ключов клиент, след което ще могат да предложат и площи свободно на пазара. Пазарът ще остане съсредоточен върху built-to-suit (буквално - строителство по мярка) модела в следващите две до четири тримесечия“, прогнозира Владимир Гюрджиев.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg