EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Индия заменя френските Rafale със Сухой?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Индия заменя френските Rafale със Сухой?

mail09:00 | 16.02.2016прегледи 1184 коментарикоментари 0


Преговорите за продажбата на 36 френски изтребители Rafale на Индия още не са приключили, но индийската преса съобщи, че Ню Делхи е в процес на придобиване на 40 руски Сухой 30. По същество, двата типа самолета са доста различни. Руският е доста по-голям, но и по-евтин. Очевидно Ню Делхи се опитва да свали цените на френските машини, разигравайки конкуренция, коментира RFI. Съобщението бе публикувано в индийското специализирано списание Arming India под заглавие: „Rafale е твърде скъп“. Ако сделката със Сухой се осъществи, Индия ще разполага с общо 312 изтребители от този тип.

От своя страна, френското министерство на отбраната изрази оптимизъм за бързо сключване на договор за 36-те самолета Rafale. Френските машини са с много по-добри показатели от руските, но са два пъти и половина по-скъпи, ако се вярва на индийската преса.

Цитираното издание твърди, че придобиването на 40 Сухой ще струва $3 млрд. срещу $7-8 млрд. за френските Rafale. В допълнение Русия винаги е била стратегически партньор на Индия. Три четвърти от бойните самолети на индийските военновъздушни сили са с руски произход, макар някои да са със западно или израелско оборудване.

Ню Делхи разнообрази стратегическите си партньорства, но разчита на Русия за разработването на стелт изтребител пето поколение. Става дума за разработка на основата на руския PAK FA T50, която обаче едва ли ще влезе в употреба по-рано от десетина години. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg