EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Изложения на хранителната индустрия в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Изложения на хранителната индустрия в София

mail12:10 | 05.11.2014прегледи 1117 коментарикоментари 0


От 5 до 8 ноември 2014 г. в Интер Експо Център – София се провеждат международните специализирани изложби за хранително-вкусовата индустрия МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД&ДРИНК и изложбата в хорека сектора СИХРЕ.
Директни изложители са 302 български фирми и чуждестранни компании от Италия, Гърция, Словакия, Полша, Испания, Унгария, Румъния, Молдова и Китай.
На изложбите за храни и напитки производители, дистрибутори, търговци представят новите постижения - храни, напитки, суровини, материали, консумативи, подправки и овкусители, машини, технологии, измервателна техника, опаковки и всичко важно за хранителната индустрия.
Те представят продуктите и услугите на 348 фирми подизложители от 28 държави. Освен традиционни, има и 111 нови фирми и организации участници в изложбите.
Тази година колективни участия имат фирми както от родната индустрия (месопреработвателни, млекопреработвателни, винопроизводителни компании, преработвателите на плодове и зеленчуци и биопроизводителите), така и от Италия и Унгария. За първи път с колективни щандове се включват 10 компании от Молдова и 6 компании от Китай.
За първа година Италия е страна партньор на изложба ИНТЕРФУД&ДРИНК и тази нова страница в историята на изложбата се отбелязва с богата програма от инициативи (Лаборатория за италиански вкус, проект “Марка за италианско гостоприемство”, специална гурме зона с дегустации и др.), разкриващи кулинарното богатство на страната и специфики от “кухнята” на създателите на италианските ястия и напитки.
Посолството на Аржентина представя бели, червени вина и розета от изби в различни региони. Посолството на Южна Африка освен с традиционни вина, ще разкрие привлекателността на страната на семинар “Промотиране на Южна Африка посредством туризъм, храни и напитки”. Посолството на Република Полша също се включва с инициативи, стимулиращи партньорството между бизнеса от хранителната индустрия.
Български и чуждестранни организатори запознават с новостите във важни за храненето направления – БИО ЗОНА със сертифицирани био продукти, Зона Диета & Фитнес за здравословно хранене и спортен режим, Европейските зеленчуци Vegiterraneo от Крит и Средиземноморските ценности. Богата програма с дегустации и храни, приготвяни на живо, ще предложи Автентична българска кухня “Кулинарен историк”. Българската хранителна банка отново ще бъде мост към повече сигурност и надежда с инициативи за подкрепа с храна на нуждаещи се хора. На изложбите ще се проведе Фестивал на карвинга, с участието и на няколко балкански държави.
В рамките на изложба МЕСОМАНИЯ Сдружение „Традиционни сурово-сушени месни продукти“ ще проведе Национален съвет и дегустация на традиционни сурово-сушени месни продукти. За първи път Асоциация на месопреработвателите в България (АМБ) е подготвила специален щанд на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), на който месопреработвателите ще имат възможност да се възползват от услугата „Верификация на проекти на фирмени етикети“, която ще бъде предоставена от експерти на БАБХ и АМБ.
По време на СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО Асоциацията на млекопреработвателите в България организира Национална конференция „Проблеми и решения в млечния сектор“ и семинар – обучение за промяна на европейски Регламент 1169/2011 по отношение етикетирането на хранителните продукти.
САЛОН НА ВИНОТО ще предложи на специалистите майсторски клас – “Вертикална дегустации на вино по ценови категории” и “Дегустация на местни сортове вина от Балканския регион, представени на Винобалканика 2014”, информиране за европейските регламенти за етикетирането, анимацията във винарския туризъм.
Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България (СППЗ) ще представи проекта „Освободете европейския вкус“, насочен към пазарите на Русия и Обединените арабски емирства. Проектът е разработен и спечелен от Съюза в съответствие с регламент 501/2008 на ЕС - „Насърчаване на селскостопанските продукти на ЕС в трети страни“. Под мотото „Модерни в традицията“, гостите ще дегустират висококачествени продукти от преработени плодове и зеленчуци, произведени от членове на СППЗ.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg