EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Започна изложение MachTech&InnoTech

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Започна изложение MachTech&InnoTech

mail16:10 | 15.09.2021прегледи 2241 коментарикоментари 0


От 14 до 17 септември в Интер Експо Център се провежда водещото промишлено изложение MachTech&InnoTech. В рамките на четири дни форумът, посветен на металообработката и индустриалните технологии, софтуера и автоматизацията, създаде професионална платформа, в която 136 български и чуждестранни компании представят иновации на 300 водещи бранда.

При какви условия протича изложението?

MachTech&InnoTech 2021 осигури над 12 000 кв.м. площ на присъстващите. Съгласно последната заповед на Министерството на здравеопазването, движението е еднопосочно. Всички присъстващи – както изложители, така и посетители, трябва да носят предпазни маски. Чрез осигуряване на контрол на влизащите лица, се допуска не повече от един човек на 8 кв.м. и минимална дистанция между посетителите от 1.5 м. Няма да се изискват ваксинационни сертификати и PCR – тестове.

За максимална здравна сигурност изложбеният център създаде „Вътрешни правила“, с които можете да се запознаете на www.machtech.bg. Внедрена е технологична система за управление на входящия и изходящия въздушни потоци, Crowd management регулира човешкия поток, създадено е по-голямо отстояние между щандовете, създаден е стриктен контрол при почистването и дезинфекцията и др.

Подкрепа от институциите и чуждестранен интерес

И през тази година е отчетлив интересът към участие на компании от Австрия. В MachTech&InnoTech австрийски фирми от различни направления в индустриалния сектор представят на колективния щанд на Търговския отдел на Австрийското посолство в София. С участие в изложението и предстоящата конференция се включи и DG Trade – Директоратът към Европейската комисия, отговорен за търговската политика на Европейския съюз със страни в и извън границите на съюза.

Осезаема за българските компании е институционалната подкрепа. Това става благодарение на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), която финансира участието на 19 компании.

Трансформацията на индустрията

В първия изложбен ден се проведе международна конференция „Предизвикателства пред трансформацията на индустрията“. Събитието е част от съпътстващата програма на MachTech&InnoTech 2021 и се организира с подкрепата на ИАНМСП и Българската браншова камара-машиностроене. Разбира се, през всички дни ще се провеждат семинари, лекции и фирмени презентации за иновациите и актуалните теми.

Изложители от различни индустриални сфери

„В хода на кампанията забелязахме силен интерес към участие на фирми от различни сфери на индустриалните технологии и металообработката“, коментират организаторите. Така например с щандове се включат компании, опериращи при металорежещите и металообработващи машини, роботиката, закаляване и термообработка, лазерните и технологиите за заваряване, проектиране, хидравлика и пневматика, системи за индустриална автоматизация, индустриален софтуер, 3D принтиране, електрониката и др.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg