EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Заграждения срещу сняг по АМ „Тракия”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Заграждения срещу сняг по АМ „Тракия”

mail17:30 | 21.09.2012прегледи 528 коментарикоментари 0


Нови пластмасови заграждения, предпазващи от снегонавявания на пътното платно, ще бъдат поставени в участъка между Карнобат и Бургас от автомагистрала „Тракия”. Това съобщи председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров пред медиите, отразяващи „Петата национална конференция по пътищата“ в Несебър. Темата на форума е безопасността на пътното движение.
Инж. Лазаров уточни, че подобни предпазни щитове – високи метър и половина и с широчина 2 м от метал и дърво, е имало и преди в този участък от автомагистралата. Те обаче са били откраднати и поради това новите са поръчани от стъклопласт, за да се ограничат снегонавявания и да се повиши безопасността на движение през зимните месеци. Председателят на АПИ подчерта, че голяма част от земеделските обработваеми земи около автомагистралата са частни и поради това се поставят т. нар. „преносими щитове“, а не трайни огради срещу снегонавявания.
Тази година ще направим експериментално това на този участък от магистралата, за да покажем, добрите практики от страна на агенцията, но задължение на пътноподдържащата фирма е да постави тези заграждения, заяви инж. Лазаров.
Председателят на АПИ съобщи, че очаква през следващата година да бъдат готови първите крайпътни обекти по новия участък от АМ „Тракия“ – от Стара Загора до Зимница.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg