EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ЕС прави "черен списък" на данъчни убежища

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС прави "черен списък" на данъчни убежища

mail17:33 | 08.11.2017прегледи 10157 коментарикоментари 0


Министрите на финансите на страните от ЕС обсъдиха изготвянето на общ черен списък на данъчните убежища по света, след като изтекли документи от офшорната правна фирма Епълби разкриха нови случаи на избягване на данъци от известни личности, вкл. и от британската кралица, информира „Ройтерс".

Решението темата да бъде включена в дневния ред на месечното заседание на Съвета на министрите на ЕС (ЕКОФИН) е взето след публикуването на поредните материали от "Парадайз пейпърс" (Paradise Papers).

Страните в ЕС от месеци планираха да постигнат споразумение за черен списък на данъчните убежища до края на тази година и новите разкрития подновиха дискусията.

След изтичането на подобна информация под заглавията "Панама пейпърс" и "Люксембург лийкс" ЕС обсъди няколко мерки за ограничаване на данъчните измами, включително и европейски списък на така наречените убежища, целящ да спре пренасочването на печалбите, изкарвани в ЕС, към безданъчни или нискоданъчни страни като Панама или Бермудите.

В момента всяка страна-членка на ЕС има собствен списък с юрисдикции, за които се приема, че сътрудничат по-малко по данъчните въпроси. Критериите за определение за данъчно убежище се различават много сред държавите от ЕС, като някои дори не включат юрисдикции в националните си списъци.

Очаква се черният списък на равнище ЕС да има по-голяма тежест.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 913