EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕС обсъжда американските мита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕС обсъжда американските мита

mail10:46 | 22.02.2019прегледи 624 коментарикоментари 0


Министрите на търговията на страните от ЕС ще обсъдят в Букурещ започването на преговори за ограничено търговско споразумение със Съединените щати, с което да бъдат избегнати тежките мита, с които Доналд Тръмп отново заплашва да обложи европейските автомобили, съобщи Франс прес.

Според няколко европейски източници има разногласие по този въпрос между Париж и Берлин. Германците искат на всяка цена да избегнат мита, които ще бъдат унищожителни за този толкова важен за германската икономика сектор. Но французите се страхуват от повдигането на толкова чувствителна тема като споразумението за свободна търговия със САЩ в разгара на кризата с "жълтите жилетки" и три месеца преди европейските избори.

Идеята за споразумение ЕС-САЩ, което ще се отнася само до индустриалните стоки, дойде след визитата през юли на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер във Вашингтон.

За всеобща изненада двамата лидери сключиха търговско примирие и поеха ангажимент да работят по този въпрос. Но от тогава няма голям напредък в преговорите между американците, концентрирани на друг търговски фронт, този с Китай, и европейците, които са по-скоро доволни от крехкото равновесие с Вашингтон, отбеляза АФП.

Тръмп обаче отново отправи заплаха в сряда да наложи допълнителни мита за вноса на европейски автомобили, след като получи доклад от министерството на търговията относно автомобилната промишленост, чието съдържание засега остава поверително.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg