EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Експерти: По-слаб ръст на Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Експерти: По-слаб ръст на Германия

mail18:15 | 28.09.2018прегледи 702 коментарикоментари 0


Групата от пет водещи германски икономически институти, известни като мозъчни тръстове, понижи оценките за растежа на водещата европейска икономика през тази и следващата година, визирайки по-слабото търсене зад граница и недостига на квaлифицирана работна ръка.

"Германският икономически подем губи своя възходящ импулс", посочи Роланд Дьорн, икономист от института RWI, който участва в подготовката на есенния доклад на мозъчните тръстове, съобщава "Уолстрийт джърнъл". Трябва да се има предвид, че тези доклади на водещите институти обикновено служат като отправна точка за икономическите прогнози и на самото германско правителство.

Според новите прогнози, петте мозъчни тръстове предвиждат повишение на БВП от едва 1,7% през 2018-а и от 1,9% през 2019-а година, след като в техния пролетен доклад през април те очакваха икономическа експанзия от 2,2% през тази и от 2,0% през следващата година.

"Търсенето от чужбина е отслабено, докато компаниите в страната изглежда все по-трудно успяват да намерят достатъчно квалифицирани работници за тяхното производство", отбеляза Роланд Дьорн.

Групата на петте мозъчни тръстове включва базирания в Мюнхен институт Ifo, института RWI от град Есен, DIW от Берлин, IWH от Хале и института IfW от град Кил./БНР


Тагове: ръст, Германия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg