EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ексдепутат от ДПС с 5 години затвор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ексдепутат от ДПС с 5 години затвор

mail12:10 | 22.04.2015прегледи 5010 коментарикоментари 0


Бившият депутат от ДПС Митхат Табаков ще изтърпи в затвора наказание само от 5 години затвор, въпреки че е осъден по две дела на 5 и на 3 години лишаване от свобода. Това стана ясно, след като състав на Софийския градски съд (СГС) с председател Андрей Ангелов уважи молбата на Табаков и адвокатката му Даниела Василева да му бъде кумулирано общо наказание от 5 години затвор, съобщи он лайн изданието „Правен свят”.
Табаков е в затвора във Варна от 31 януари м.г., след като бе осъден на 5 години затвор за престъпление по служба от 2009 г., когато като кмет на община Дулово обявил обществена поръчка за канализация на общината, спечелена от близката до него фирма "Джеми". Проектът е бил по програма на ЕС за 28 876 258 лв. без ДДС. Табаков бе признат за виновен, че не е изпълнил служебните си задължения и е превишил правата си с цел да набави облага за фирмата. Подсъдим с него по това дело беше и бившият зам.-кмет на Дулово Алтан Чаушев, който бе осъден на 4 години затвор.
Срещу Табаков има серия дела, като по част от тях той е подсъдим с друг бивш депутат на ДПС и бивш областен управител на Силистра - Гюнай Сефер. По тези дела обаче няма нито една влязла в сила присъда. Нещо повече, наскоро Софийският апелативен съд върна на прокуратурата делото за документни измами, по което Сефер бе осъден на 10 години, а Табаков на 11 години затвор.
Докато Табаков изтърпява присъдата си във варненския затвор обаче в началото на тази година срещу него приключи и дело за подкуп, по което окончателно бе осъден на 3 години затвор и така стана първият политик, осъден ефективно за подкуп. Той бе признат за виновен, че от октомври до 19 ноември 2004 г. в Дулово, като кмет на общината, поискал и приел 10 000 лева подкуп от управителя на "Водоснабдяване и канализация" ООД гр. Силистра Петко Горбанов. На 19 ноември получил парите по собствената си банкова сметка, а срещу тях трябвало да сключи договор с "В и К" Силистра за изпълнение на обществена поръча с предмет "Дълбок сондаж и подмяна на уличната водопроводна мрежа на село Вокил, изследване на мрежата".
Повече по темата вhttp://www.legalworld.bg/.
 


Тагове: депутат, ДПС
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150