EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК цифровизира всички промишлени сектори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК цифровизира всички промишлени сектори

mail15:09 | 20.04.2016прегледи 600 коментарикоментари 0


Европейската комисия представи мерки за подкрепа и свързване на националните инициативи за цифровизиране на всички промишлени сектори и свързаните с тях услуги, както и за увеличаване на инвестициите чрез стратегически партньорства и мрежи, съобщи пресслужбата на ЕК. Комисията също така предлага конкретни мерки за ускоряване на разработването на общи стандарти в приоритетни области, като например комуникационните мрежи от 5-то поколение (5G) и киберсигурността, както и за модернизиране на обществените услуги.
Съгласно част от представените днес планове Комисията ще създаде европейски компютърен облак, който ще осигури на изследователи и специалисти в областта на науката и технологиите в Европа виртуална среда за съхранение, управление, анализ и повторно използване на голямо количество данни от научни изследвания.
Представените мерки са част от изпълнението на стратегията на ЕК за създаване на цифров единен пазар и имат за цел да подпомогнат европейската промишленост, МСП, изследователи и публичните органи да се възползват в максимална степен от новите технологии.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg