EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК с мандат за преговори по "Северен поток 2"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК с мандат за преговори по "Северен поток 2"

mail06:45 | 12.06.2017прегледи 854 коментарикоментари 0


Европейската комисия е получила мандат за водене на преговори с Русия за изграждането на втората тръба на газопровода "Северен поток" в специален режим, обсъждането ще продължи през септември, предаде ТАСС. Това съобщи заместник-председателят на ЕК по въпросите на енергосъюза Марош Шефчовеч на пресконференция в рамките на министерска среща за устойчивото развитие на енергетиката, организирана в столицата на Казахстан Астана.
"Това са съвсем пресни новини: комисията одобри мандат и днес ние трябва да го представим на страните участнички. Имаме право не само да участваме в дебати, но и да предлагаме допълнение към текста. Аз подкрепям позицията на министър Новак (руския министър на икономиката Александър Новак - бел. ред.), че трябва внимателно да се проучи мандата, надявам се и занапред ще обсъждаме този въпрос - вероятно още през септември", каза еврокомисарят, цитиран от ТАСС.
По-рано ЕК поиска от страните членки на ЕС мандат за водене на преговори с Русия за изграждането на "Северен пото-2". Еврокомисарят по енергетиката и климатичните промени Мигел Ариас Канете беше казал, че ЕК иска да преговаря с Русия за постигане на специален режим, който да отговаря на принципите на енергийното законодателство на Ес, за да запази функционирането на европейския вътрешен енергиен пазар, отбелязва ТАСС.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg