EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ЕК: Гърция да намали разходите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ЕК: Гърция да намали разходите

mail13:30 | 18.04.2012прегледи 488 коментарикоментари 0


Европейската комисия настоява Гърция да намали с 15% разходите за труд до 2014 г.Това се казва в доклад на Комисията, който днес се очаква да бъде представен в Европейския парламент от нейния председател Жозе Мануел Барозу, съобщава гръцката преса, като се позовава на публикация на The Wall Street Journal.  В доклада се препоръчва Гърция да продължи политиката на "вътрешна девалвация", за да се възстанови конкурентноспособността на нейната икономика.
Отбелязва се, че Гърция не е усвоила над половината от 20-те милиарда евро, които й се полагат от структурните фондове на ЕС и че те могат да бъдат използвани за инвестиции в сектори, като транспорт, туризъм и модернизиране на държавната администрация. Комисията смята, че новото гръцко правителство, което ще се появи в Атина след изборите на 6 май, ще се натъкне на пречки, произтичащи от допълнителните съкращения на държавните разходи и от прилагането на регулациите, свързани с пазара на труда, и предлага пакет от мерки за развитие на гръцката икономика.
В документа се подчертава, че тройката кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ били убедени, че Гърция няма да има нужда от нова програма за финансова помощ, тъй като се предполага, че наскоро договорената е достатъчна и че тя трябва да бъде приложена стриктно от новото гръцко правителство след изборите.
За 2013-2014 г. Комисията предлага да бъдат взети допълнителни мерки, за да постигнато намаляване на държавния дълг на Гърция до 117% от БВП на страната до 2020 г.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165