EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейският съд оправда Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейският съд оправда Google

mail16:20 | 23.03.2010прегледи 650 коментарикоментари 0


Висшата съдебна инстанция на Европа постанови, че американската компания Google Inc. не е нарушила законодателството при продажбата на ключови думи за контекстуално търсене, след като Louis Vuitton и други известни производители заявиха, че подобна практика се отразява отрицателно на бизнеса им.
В продължение на дълг период от време във Върховния съд на ЕС се подаваха обвинения срещу Google, че позволява на рекламодатели да използват търговските им марки, за да продават фалшиви стоки през интернет, припомня електронното издание К2Капитал. Съдебни искове срещу интернет - гиганта са подавали големи компании, специализирани в областта на програмното обезпечаване и луксозните брандове.
Европейският съд е взел под внимание аргументите на Louis Vuitton и е постановил, че холдингът все още може да потърси компенсация от Google във френски съд, ако успее да докаже, че използването на името на бранда при търсене е нанесло вреди на оригиналната търговска марка.
След разглеждане на всички жалби срещу Google, съдът е постановил, че компанията не може да бъде считана за отговорна за действията на рекламодателите, разпространяващи своите реклами, ако е отстранявала от сайтове тези реклами след като е установяване, че са фалшиви.




 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg