EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейският бизнес запазва стабилни позиции в Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейският бизнес запазва стабилни позиции в Китай

mail18:45 | 01.07.2009прегледи 919 коментарикоментари 0


people_business1Позиционираните в Китай европейски компании са уверени в своето бизнес функциониране на китайския пазар, въпреки финансовата криза и регистрирания спад в икономиката, става ясно от проучване на Търговската камара на ЕС в Китай, проведено сред над 300 европейски компании. Много от тях подтикват Китайското правителство да предприеме повече стъпки в посока подпомагане на бизнеса, чрез които да осигури и икономически растеж.
98 процента от включилите се в проучването компании съобщават, че са били засегнати от финансовата криза. До това се е стигнало след регистриран спад на европейските пазари, които са значително по- засегнати от кризата. В резултат европейските компании преформулират глобалните си стратегии като ги насочват предимно към пазари като Китай. Това показват и резултатите: 73 % от анкетираните са заявили намерение да се фокусират повече върху китайския пазар след кризата. Едва 3 % заявяват, че не биха се фокусирали върху Китай, дори напротив.
Проучването разкрива различия по отношение на възприемането на кризата между чуждестранните компании и Китайското правителство. Докато официално поддържаната позиция на Китай е, че най- лошото е преминало и икономиката започва да се възстановява, то само една трета от анкетираните компании са на мнение, че икономиката ще започне възстановяване през тази година. Почти половината анкетирани компании са на мнение, че възстановяването ще започне едва през първата половина на следващата година, а 19 % прогнозират това да стане във втората половина на 2010, съобщава WSJ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg