EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Европейските домейни от първо ниво = символ на качество

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Европейските домейни от първо ниво = символ на качество

mail14:34 | 13.04.2017прегледи 1746 коментарикоментари 0


Европейските домейни от първо ниво са общо 3 760 695 в края на 2016 г., според наскоро публикувания годишен доклад на EURid. Данните показват, че само през четвъртото тримесечие на 2016 г. са отчетени 175 050 нови регистрации на .eu домейни. България е държавата с най-висок растеж през изминалата година с 16,5 % увеличение на регистрациите на домейни. Тази година EURid ще отличи български и международни стартъпи и компании по време на наградите Founders Games на фестивала WEBIT, както и през годината на своите .eu Web Awards, които вече официално стартираха.

За повече от десетилетие европейските домейни от първо ниво .eu са етикет за доказано европейско качество за бизнеса на Стария континент. С въвеждането миналата година на .ею на кирилица, EURid, организацията, която управлява европейските домейни, непрекъснато работи, за да ги превърне в едни от най-сигурните и надеждни разширения за компаниите в дигиталното пространство.

Наскоро EURid затвърди своите усилия в тази насока като подписа Меморандум за сътрудничество с Eвропол, Европейската полицейска служба. Неговият обхват се основава на обмена на знания и подкрепа по отношение на престъпленията в кибер пространство. EURid и Eвропол ще участват съвместно в борбата с киберпрестъпленията, ще обменят статистически данни и тенденции и ще си сътрудничат по проекти, предназначени за борба с киберпрестъпността.

„Организации като стартиращи компании, малки и средни предприятия и големи корпорации вече виждат предимствата, които предлагат домейните .eu и .ею за излизане отвъд границите на определена държава. И въпреки, че по-мащабното възприемане на европейските домейни неизменно си остава наша основна цел, EURid полага все по-големи усилия да ги превърне в най-сигурните и надеждни на пазара. Ние ще продължим да наблюдаваме и да идентифицираме всякакви неправомерни регистрации и предполагаема незаконна дейност, осъществявана в рамките на .eu и .ею пространството и ще предприемаме своевременни действия. През изминалата година EURid работи в тясно сътрудничество с различни правоохранителни органи, за да премахне и установи неправомерни регистрации. Подписването на Меморандума за сътрудничество с Eвропол допълнително подобрява тези усилия, както и способността на EURid да реагира бързо и да намали злоупотребите в сферата на .eu.“, коментира Джовани Сепия, мениджър външни връзки в EURid.

 

 

Домейнът .eu е сред най-популярните домейни от най-високо ниво в света, свързвайки повече от 500 милиона човека от 31 държави в една Интернет самоличност. Повече от 3.7 млн. имена са били регистрирани откакто домейнът започна регистрация през 2006 г. Много фирми и марки използват .eu уебсайт като практично решение, за да изразят ясно своята европейска самоличност и своите бизнес амбиции.

EURid е организацията с нестопанска цел, която управлява домейните от най-високо ниво .eu и .ею, след провеждане на тръжна процедура и назначаване от Европейската Комисия. Регистърът EURid работи с над 700 акредитирани регистратори и предлага обслужване на 24-те официални езици на ЕС. Като част от непрекъснатата всеотдайност към защита на данните, EURid е сертифициран според стандарта за сигурност ISO27001 от 2013 г. насам. EURid също така е регистриран по Схемата на ЕС по управление на околната среда и одитиране (EMAS), с което регистърът изразява своята загриженост към околната среда. Седалището на EURid е в Брюксел (Белгия), а регионалните офиси се намират в Пиза (Италия), Прага (Чехия) и Стокхолм (Швеция).

 

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg